Har du nogensinde tænkt på at træne din stemme på linje med at træne din krop og din hjerne? Og her tænker jeg ikke på at være blevet trænet i at tale eller synge foran mange mennesker, fordi det er ens erhverv, men derimod om, som helt almindeligt menneske, at have en flot og behagelig talestemme; at ligesom vi bruger tid og penge på det ydre (med fitness, alverdens behandlinger og crèmer), kan vi også vælge at gøre noget ud af og fokusere lidt på vores stemme. Og faktisk tænker jeg ikke så meget på ‘tid og penge’ men mere på opmærksomheden og bevistheden omkring vores stemmeføring som et af vores ultimative kendetræk og særpræg… vores timbre, dvs. kvaliteten af eller farven på vores lyd. Timbre er unik og ‘that something’, der gør, at vi kan genkende en ganske bestemt stemme igen og igen. Som barn husker jeg fx, hvordan jeg havde yndlingsoplæsere af lydbøger … og omvendt hvor det skurrede i ørerne, når jeg så italiensk tv med synkroniseret lyd. Jeg husker også, hvordan jeg kunne blive helt salig af bestemte lærerers stemmer, og uden rigtig at kunne sætte ord på dét der skete, i en tidlig alder forstod, at lyd og stemmeføring kan påvirke andre mennesker. (Det ved hypnotisører, healere og meditationsundervisere også…) Vi behøver ikke nødvendigvis bevæge os ud i det urtede, men måske bare begynde at lægge mærke til vores stemme. Er den fx lys/mørk, tynd/fyldig, flad eller svungen? Dét er de fysiologiske aspekter – og så er der jo iøvrigt også indholdet at det, der kommer ud af vores mund! Hvordan lyder dét egentlig? Og taler vi pænt eller grimt? Jeg vurderer ikke noget eller nogen. Jeg opfordrer dig bare til at vende din bevidsthed mod din stemme… og dermed også mod, hvordan du påvirker andre. Buon divertimento.