Foredrag 2019

Bliv inspireret til nye måder at høre om opera på, når du skal arrangere personalefest, firmaarrangement, familieoplevelse, kursusprogram på din højskole eller institution osv. Få en intro; lær at forstå, hvad der synges; eller bliv indført i forberedelserne op til en premiere.

Opera-introduktioner

Opera-introduktioner

Skal du ind og se en italiensk opera kan det være en idé at blive fortrolig med forestillingen med en optakt hos Italiensk Sprogcoaching. Introerne sætter jeg sammen udfra dit operakendskab. Er du entusiast og operaelsker og kender operaen udenad, indfører jeg dig i den sproglige verden, så du får den ekstra fornøjelse at forstå præcist, hvad der bliver sunget. Tekstanlæg er ligesom undertekster på tv begrænset af et bestemt omfang og misser meget af den fine poesi. I den nye sæson (2017/18) er der heldigvis en masse italiensk på programmet: Det Kongelige Teater opfører klassikerne: Barberen i Sevilla (21/09 – 21/11), Così fan tutte (12/11 2019 – 08/03 2020), La Traviata (18/01 – 07/06 2020), Idomeneo (29/02 – 28/04 2020) og Orfeus i samarbejde med Concerto Copenhagen (07/03 – 21/03 2020).  Malmø Operan med dansk operachef, Michael Bojesen, opfører Tosca (20/12 2019 - 16/2 2020). Buon divertimento!   Læs mere >
“Livet bag scenen”

“Livet bag scenen”

Som operasanger og sprogcoach er Henriette Bonde-Hansen og jeg gået sammen om at formidle det spændende og omfangsrige arbejde, det er, at forberede sig til og under et prøveforløb på Det Kongelige Teater, og for at belyse for teatergængere, hvad der går forud for slutresultatet; nemlig den forestilling, man har købt billet til.

Vi sætter forløbet i ramme og på tidslinje for alle implicerede for dernæst at zoome ind på vores konkrete samarbejde. Det hele foregår som en musikalsk og sproglig ping-pong med et væld af levende, sungne eksempler på sproglige udfordringer.

Læs mere >

Kursus i operaitaliensk

Kursus i operaitaliensk

Gå til operaitaliensk hos Italiensk Sprogcoaching og lær, hvordan man griber en libretto an og få værktøjer til at forstå ældre, poetisk italiensk – hvad enten du er operasanger eller operaentusiast, én eller flere. På dette kursus skal du kunne italiensk. Du vælger selv de operaer, du gerne vil have gennemgået.

Læs mere >

Masterclass for sangstuderende på MGK, musikkonservatorier og operaskoler

Masterclass for sangstuderende på MGK, musikkonservatorier og operaskoler

De studerende bliver indført i IPA (det internationale fonetiske alfabet) og sproglige poetiske friheder, der altid går hånd i hånd med musikken. Efter indførelsen i generelle værktøjer til lyrisk italiensk anvendes elevernes konkrete opgaver til understøttelse heraf. Efter kurset er eleverne således godt rustet til at forstå arbejdet med ældre italienske tekster og har fået gennemarbejdet egne arier til brug for fx. eksamen, optagelsesprøver, auditions og cd-indspilninger.

Læs mere >